Liikenneyhteydet

Lähellä kaikkea, mutta kaukana tavallisesta.

Kaakko135° sijaitsee Itämeren rannalla Suomen kaakkoisrannikolla. Se koostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista sekä Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kunnista.

Seudun läpi kulkee E18-tie, jonka rakennustyöt ovat osittain vielä kesken. Valmistuessaan vuonna 2015 se nopeuttaa huomattavasti seudulle saapumista ja täällä liikkumista. Kiireinen näkee koko seudun päivässä, jos haluaa. Tutustu miltä E18 – vihreä ja älykäs moottoritie  tulee näyttämään!

Alueelle on helppo tulla myös ilman omaa autoa, esim pääkaupunkiseudulta pääsee bussilla aamuvarhaisesta iltamyöhään. Kotkan ja Haminan linja-autoasemat ovat aivan kaupunkien keskustoissa.

Ajantasaiset bussiaikataulut löytyvät matkahuollon sivuilta ja alueen paikallis- ja kaukoliikenteen aikataulut www.kotka.fi/aikataulut

Kotkaan on myös lähijunayhteys Kouvolasta kuusi kertaa päivässä. Rautatie-aseman lisäksi keskustassa on pysäkki myös Kotkan Kantasatamassa. Lähijuna-aikataulut ja jatkoyhteydet Kouvolaan muualta Suomesta saatavilla VR-sivuilta

Kaakko135°  – saaristossa on tutustumisen arvoisia saarikohteita joihin on kesällä säännöllinen reittiliikenne. Saaristoliikenteen kesäaikataulut Varissaareen, Lehmäsaareen, Kaunissaareen, Haapasaareen, Tammioon ja Ulko-Tammioon ilmestyvät keväällä. Osaan saariin ajetaan asiointiliikennettä ympäri vuoden, ks. seudun saaristoliikenne. 

Back to Top