Kotka Maretarium

Maretarium – kotimaisten kalojen upea akvaariotalo

Maretarium on ainutlaatuinen suomalaisten kalojen akvaariotalo, jossa vesistöjemme asukit elävät luonnonmukaisesti vuodenaikojen mukaan. Maretarium on paitsi viihdyttävä, myös innostavan hyödyllinen elämys koko perheelle. Tarjolla on paljon kiehtovaa nähtävää ja runsaasti tietoa. Maretarium sopii ihan jokaiselle!

Maretarumin neljä vuodenaikaa

Maretariumin kalat, sammakot, vesiliskot ja -ötökät elävät Suomen luonnon vuodenaikojen mukaan. Syksyllä kutevat lohet ja taimenet, helmikuussa mateet, keväällä hauet, nahkiaiset, säyneet, lahnat, ahvenet ja vimmat, kesällä vastaavasti sitten piikkikalat, töröt ja kuhat. Yli puoli miljoonaa litraa vettä sisältävässä Itämeri-altaassa näet myös päivittäiset sään vaihtelut auringonpaisteesta lumisateeseen.  Vierailetpa Maretariumissa mihin vuodenaikaan tahansa, kokemista riittää.

Syökö kala? Kyllä syö!

Maretariumin erikoisuutena on myös kalojen sukellusruokinta. Kesällä joka päivä, ja muina vuodenaikoina 2-3 kertaa viikossa, sukeltaja käy ruokkimassa Itämeri-altaan kalat klo 15. Silloin on hyvä hetki pistäytyä Meriteatterissa, sillä vilskettä ja nähtävää riittää.

Hei, hoi, Hanna Hauki!

Kalojen ja vesien pieneläinten katselun ja bongauksen lisäksi Maretarium tarjoaa paljon muutakin mielenkiintoista ja hauskaa tekemistä. Voit tutustua muun muassa vaihtuvaan luontokuvanäyttelyyn, katsella Meriteatterissa dvd-esityksiä ja tehdä tehtäviä luontokoululuokassa. Kahvilassa nautit maukasta lounasta ja virvokkeita ja matkamuistot hoituvat näppärästi Meripuodista. Meripuodissa on myynnissä muun muassa WWF:n, Suomen luonnonsuojeluliiton ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n tuotteita. Ja eihän sitä tiedä vaikka vastaan tulisi myös itse Maretariumin maskotti, Hanna Hauki! Hanna Hauki tavattavissa heinäkuussa joka päivä klo 14.